koronavírus vírus labor
Bank

Nem ad pénzt a Világbank Kínának a járvány kezelésére

Portfolio
A Világbank „technikai segítséget” ajánl Kínának a koronavírus-járvány megfékezéséhez, de nem kínál fel az ázsiai országnak új hiteleket – mondta a fejlesztési bank vezetője, David Malpass a Reutersnek.

Malpass azt mondta a hírügynökségnek, hogy már a WHO-val közösen tanácsokkal látják el Kínát, többek közt a korábbi járványokkal kapcsolatos tanulságaikat is megosztják velük, de pénzügyi segítséget nem kínáltak fel nekik, mert „Kína elég saját erőforrással rendelkezik.”

„Én úgy gondolom, hogy mind azt kívánjuk nekik, hogy gyorsan fel tudjanak lépni a koronavírus ellen Kínában. Felkínáltuk nekik a technikai segítséget egészségügyi, fertőtlenítési és járványügyi területen” – fogalmazott a szakember.

Jelenleg Kínában körülbelül 8,2 milliárd dollárnyi hitelt akar felvenni több mint 300 olyan cég, amelyet kifejezetten rosszul érint a koronavírus-pánik. Kína gazdaságának évesített növekedése 5% alá lassulhat a járvány miatt 2020 első negyedévében egyes elemzők szerint – a Világbank viszont még korai felbecsülni a koronvírus kínai gazdaság egészére gyakorolt hatását.

„A koronavírus egyértelműen lassítja a növekedést 2020 első félévében. A hosszú távú hatáokkal kapcsolatosan viszont meg kell látnunk, hogy milyen válasz születik és milyen intézkedéseket hoznak” – mondta Malpass.A Világbank egyébként a koronavírustól függetlenül egy decemberi megállapodás érvényében 1-1,5 milliárd dollárt ad majd évente Kínának különféle projektek finanszírozására, a koronavírussal kapcsolatosan viszont inkább szegényebb országoknak akarnak segíteni.

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
unicredit shutter