Bank

Szárnyal a CIB Lízing

Portfolio
Jelentősen bővült a lízingpiac 2019-ben, összesen hét százalékkal növekedett a lízingkonstrukciókkal finanszírozott vagyonelemek összértéke. A CIB Lízing bőven a piaci átlag felett, 43 százalékkal növelte a finanszírozás volumenét.
Hasonló témák is terítéken lesznek Hitelezés 2020 konferenciánkon, érdemes mielőbb regisztrálni.

A lízingpiac tavalyi teljesítményéről itt írtunk:

Továbbra is a mezőgazdasági gépek, az ipari berendezések és a járműflották beszerzése a növekedés fő hajtóereje. A piaci átlagot közel hatszorosan meghaladó növekedés megmutatkozik a CIB Lízing piaci részesedésében is, amely minden eszköztípusban több mint 30%-kal emelkedett.

A CIB Lízing által finanszírozott kkv-szegmensbe tartozó társaságok új lízingfinanszírozásainak értéke 2019-hez képest közel 40 százalékkal nőtt, a közepes vállalkozások közel 70, míg a nagyvállalatok több mint 60 százalékkal nagyobb értékben finanszírozták beszerzéseiket a társaság segítségével. Az intenzív növekedésben továbbra is nagy szerepe van a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának. 

A Magyar Lízingszövetség számai szerint a piac lízingszerződéseinek állománya 2019 végén meghaladta a 726 milliárd forintot. Míg a piacon 26 százalékkal nőtt a mezőgazdasági gépek finanszírozása 2019-ben, addig a CIB Lízing ezen a területen közel 50 százalékos növekedést ért el az eszközök finanszírozott értékét tekintve, és a teljes mezőgazdaságigép-finanszírozás több mint tíz százalékát adta a tavalyi évben. Míg a gépek, ipari berendezések finanszírozása a teljes hazai piacon 11 százalékkal nőttek tavaly, a CIB Lízing kihelyezései ezen a területen több mint 200%-kal emelkedtek. Érdekes szektor a kamionok finanszírozása, ahol a piac egészét tekintve csökkent a finanszírozás összege, ám a CIB hozzávetőleg másfélszeresére növelte az új kamionlízing-szerződéseinek értékét 2018-hoz képest.

kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
takarekbank