tokio
Bank

Így készülnek a Wall Street-i bankok a koronavírus megfékezésére Japánban

Portfolio
A legnagyobb Wall Street-i bankok arra készülnek, hogy kisebb csoportokra osszák a tokiói csapataikat, akik több héten át képesek lesznek különálló módon feladatokat ellátni. A lépésből egyértelműen látszik, hogy komolyabb járványra készül a pénzügyi szektor Japánban - írja a Financial Times.
A koronavírus pénzügyi szektorra gyakorolt hatásairól is szó lesz a Portfolio Hitelezés 2020 konferencián. Regisztráljon Ön is!

Bár a stratégia lebonyolítása minden pénzintézetnél máshogy valósul majd meg technikailag, a Bank of America, a Morgan Stanley és a Goldman Sachs is arra készül, hogy különálló, kisebb csapatokra osztja majd fel a nagyobb alosztályait. A JP Morgannél például A és B csapatokra osztják majd fel a különféle osztályokat a bankon belül, a két csapat kéthetente váltva dolgozik majd otthonról és az irodákban.

A Morgan Stanley és a Bank of America három csoportra osztja az alkalmazottait; az egyikük bejár majd a szokásos munkarend szerint, a másik otthonról dolgozik, a harmadik pedig azokba a speciális irodákba jár majd be, melyeket azért hoztak létre a bankok, hogy egy Tokiót sújtó földrengés esetén is képesek legyenek rendeltetésszerűen működni.

Az otthoni munka egyébként egy viszonylag újfajta innováció Japánban, rengeteg vállalatnál a mai napig egyszerűen nincs erre lehetőség. A legtöbb cég, amely végül engedélyezte a home office-t, azért tett így, mert a koronavírus-járvány megállítása miatt Abe Sinzó miniszterelnök explicit kérte a cégeket, hogy küldjék haza alkalmazottaikat.

A pénzügyi szektort egyébként elérte már a járvány: a legnagyobb pénzintézetnél, a Mitsubishi UFG-nél már megfertőződött a koronavírussal egy alkalmazott. Japán területén eddig körülbelül 900 fertőzöttet jelentettek. 

Címlapkép: Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
mnb_getty