Előfizetői tartalom

Hitelt veszel fel? Vigyázz, nem vonatkozik rád a törlesztési moratórium!

Portfolio
Csapdába eshetnek azok, akik ezután akarnak hitelt felvenni, de azok is, akik már aláírták a hitelszerződésüket, de még nem folyósították a hitelüket. Ők úgy gondolhatják ugyanis, hogy 2020 végéig úgysem kell semmit sem törleszteniük a tartozásból, csakhogy ez tévedés: a hiteltörlesztési moratórium csak a szerda éjfélig folyósított hitelekre vonatkozik. Ez azonban nem zárja ki, hogy a hitelfelvevő már a futamidő elején moratóriumról egyezzen meg a bankjával.

Hogy szól a jogszabály? A vonatkozó kormányrendelet egyértelműen fogalmaz: „A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, melynek időtartamát a Kormány rendeletével meghosszabbíthatja. A szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a  kötelezettségvállalás időtartama a  fizetési moratórium idejével meghosszabbodik.  A  veszélyhelyzet fennállása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés