Előfizetői tartalom

MNB: nem emelkedhet a törlesztőrészlet a moratórium miatt!

Portfolio
Olyan közleményt adott ma az MNB, amely alapján a törlesztési moratórium ellenére 2021-től sem lesz magasabb az adósok törlesztőrészlete az eddiginél. Ez azt sejteti, hogy a moratórium 9,5 hónapos időszakánál nagyobb futamidő-hosszabbítást kapnak a moratóriumban érintettek. Hogy pontosan így lesz-e, az valószínűleg a napokon belül megjelenő, részletszabályokat tartalmazó kormányrendeletből derül ki.

Az MNB közleménye így szól, kiemelések tőlünk: "A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javaslatával összhangban Magyarország Kormánya törlesztési moratóriumot írt elő év végéig a vállalatok és a háztartások hiteleire. A döntés havi 400 Mrd forint, év végéig összesen 3600 Mrd forint törlesztési teher halasztását jelenti. A halasztott törlesztésből a tőketörlesztés mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés