Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk, mit buksz és mit nyersz a törlesztési moratóriummal

Kiderült az éjszaka megjelent kormányrendeletből, miként is fog működni a gyakorlatban a törlesztési moratórium. Az ügyfelek számára legkedvezőbb forgatókönyv vált valóra: nem számíthatnak fel a bankok kamatos kamatot a halasztott kamattörlesztésre, és a moratórium miatt nem nőhetnek meg a törlesztőrészletek sem. Utóbbinak az az ára, hogy a futamidő általában közel egy évvel meghosszabbodik azoknál, akik nem jelzik a bankjuknak, hogy kimaradnának a lehetőségből. Közgazdasági értelemben érdemes élni a moratórium adta lehetőséggel, más érvek azonban ellene szólhatnak.

Így működik a moratórium A múlt heti és az éjszaka megjelent rendelet alapján három pontban foglalhatjuk össze a törlesztési moratórium lényegét: aki nem jelzi a hitelezőjének, hogy kimaradna a moratóriumból, 2020 végéig semmilyen meglévő hiteltartozását nem kell hogy törlessze bankjának vagy pénzügyi vállalkozásának (sőt, a moratórium a munkáltatói hitelekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés