Előfizetői tartalom

A koronavírus miatt nem lép rá a hitelfékre az MNB

Portfolio
Az MNB által vizsgált indikátorok továbbra sem jeleznek túlfűtöttséget a hitelezésben. A ciklikus pozíció megítélését jelentősen befolyásolja a koronavírus-járvány kapcsán kibontakozó, a pénzügyi ciklust is befolyásoló gazdasági helyzet. Mindezekre tekintettel az anticiklikus tőkepufferráta jelenlegi 0 százalékos mértékének fenntartása 2020. április 1-jét követően is indokolt. A járvánnyal összefüggésben várható pénzügyi-gazdasági hatások miatt a tőkepuffer bevezetését indokoló hitelezési szint kialakulása a korábban vártnál későbbre tolódhat - közölte az MNB.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) a hazai kitettségek esetében alkalmazandó anticiklikus tőkepufferráta 0 százalékos mértékén nem változtatott. A tőkekövetelmény növelése sem az irányadó hitel/GDP-rés, sem a kiegészítő információkat nyújtó ciklikus túlfűtöttségi és sérülékenységi indikátorok szintje és dinamikája alapján nem indokolt....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái