Előfizetői tartalom

Nagy bejelentéseket tettek a koronavírus miatt Európa bankjai: egyelőre nem lesz osztalék

Portfolio
Sorra jelentik be Európa nagybankjai, hogy az Európai Központi Bank és más felügyeletek felszólításának megfelelően elhalasztják idei osztalékfizetésüket, hogy ehelyett a koronavírus elleni védekezésre fordítsák tavalyi nyereségüket. A magyar nagybankok tulajdonosai közül számos jelentett be a napokban hasonló intézkedést, de például a svájci UBS mindenképpen szeretne osztalékot fizetni idén is.

A K&H anyabankja, a belga KBC közölte, hogy az EKB iránymutatásának megfelelően visszavonja a menedzsment részvényenként 2,5 eurós osztalékjavaslatát és 5,5 millió papírra vonatkozó részvény-visszavásárlását. Hogy lesz-e év közben osztalékfizetés, azt októberben vizsgálják majd meg, a társaság éves közgyűlését pedig virtuális formában tartják meg. Az olasz UniCredit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés