Előfizetői tartalom

A legrosszabbkor jött a koronavírus a legnagyobb német banknak

Portfolio
Egy hónapja még úgy tűnt, túl van a legnehezebb időszakon az idén 150 éves Deutsche Bank, és végre meg tudja valósítani Christian Sewing vezérigazgató a növekedési pályára álláshoz szükséges radikális szerkezet-átalakítást, elvégezve Európa talán legnagyobb aktuális banki munkáját. A menedzsment már offenzív 2020-as évről beszélt, az elemzők nyereséget vártak. A koronavírus mindent felülírt: a márciusi születésnapi ünnepségeket lefújták, a bank talpra állítása akár két évet is csúszhat.

A Financial Times összefoglalója szerint január végén még joggal mondta a vezérigazgató, „stratégiánk működik”, a 280 milliárd eurós mérlegtisztítás jó úton haladt, a bankvezér offenzív 2020-as évről beszélt, az amerikai Capital Group pedig további 500 millió eurót fektetett a bankba, megérkezett azonban a koronavírus, és három hét alatt 52%-os esést hozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés