Előfizetői tartalom

Már látszik, kik lesznek a törlesztési moratórium igazi nyertesei

Portfolio
Nem a lakosság és nem is a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások vehetik igénybe a legnagyobb arányban a törlesztési moratóriumot. A Portfolio által megkérdezett nagybankok válaszai alapján az ő körükben ugyanis a legalacsonyabb a moratórium mellőzéséről nyilatkozók aránya. A bankok jelentős részénél a lakossági ügyfelek többsége valószínűleg tovább fogja törleszteni a hitelét. Az 5,9%-os THM-plafonról is megkérdeztük a bankokat: új személyi kölcsön termékeikkel sorra jönnek elő a hitelintézetek, az új folyószámlahitelekre és hitelkártyákra viszont nehezen tudják alkalmazni a költségkorlátot, olcsó folyószámlahitellel még csak a Budapest Bank jelent meg a piacon a nagyok közül. A legtöbb banknál eközben a felére esett a fiókok forgalma.
Hitelt vennél fel? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!Mennyien léptek ki eddig a törlesztési moratóriumból és mi várható? Meglepően magas, esetenként már az 50%-ot is meghaladja azok aránya egyes bankoknál, akik idén is törleszteni szeretnék hitelüket. Ugyanakkor akik később veszítik el a jövedelmüket, és egyelőre kimaradnak a moratóriumból, azok később is jelezhetik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái