Előfizetői tartalom

Elindult a videóbankolás a Takaréknál

Portfolio
Mától a személyes ügyintézést igénylő lakossági ügyfelek okostelefonjuk, laptopjuk, tabletjük vagy asztali számítógépük segítségével élő videókapcsolaton keresztül tudnak ügyintézést folytatni a Takarékbanknál. A pénzintézet a 2018-tól a Smart Pointban működő hasonló szolgáltatását terjesztette ki most az online csatornára is.  Az indulással egyidőben megkezdődött a videóchat fejlesztés második üteme a vállalkozói ügyfélkör részére.

Gyorsított üzemben kifejlesztette a Takarékbank a VideoBank szolgáltatást, így a pénzintézet meglévő lakossági ügyfelei videóchaten intézhetik egyebek mellett a hitelekhez (pl. CSOK, vagy Babaváró hitel), bankkártyájukhoz, bankszámlájukhoz, vagy akár a lekötéseikhez kapcsolódó ügyeiket. A videós ügyintézés ugyanolyan biztonságos, mint a fióki kiszolgálás, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés