Előfizetői tartalom

McKinsey: rosszabb lehet az idei év a bankoknak, mint 2008 volt

Portfolio
Nem elképzelhetetlen, hogy 20-50%-kal visszaesik idén a bankszektor bevétele globális szinten, ám az egyes országok között jelentős eltérések lesznek - mondta Jánoskuti Levente, a McKinsey irodavezető partnere Hitelezés 2020 konferenciánk első alkalmán. Valószínűtlen, hogy idén 6% fölött lenne a bankszektor tőkearányos megtérülése, rosszabb lehet az idei év a 2008-asnál. A szakember arról is beszélt előadásában, hogy a válság új lehetőséget teremt a bankoknak, és hogy nincs többé tabu a digitalizációban, az összes terméket elérhetővé kell tenni digitális csatornákon.

Jánoskuti Levente, a McKinsey irodavezető partnere többek között az alábbiakról beszélt előadásában: az elmúlt fél évben jelentősen megváltoztak a bankszektor kilátásai, a világjárvány a bankszektoron is ott hagyta a névjegyét, a gazdaság és az egészség mentén 9 szcenáriót állított fel a McKinsey, a mostani válság legpesszimistább szcenáriói nagyobb esést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés