Előfizetői tartalom

Nagy Márton a koronavírus-válságról: nincs más választásuk a bankoknak, mint hitelezni

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank felmérése szerint a vállalatok 9%-a fizetésképtelenséggel küzd, 33% pedig elbocsátáson gondolkodik. A vállalatok 40%-a negyedéven belül hitelből fizetné a béreket, rövid távon nagyon felértékelődik ezért a likviditási célú hitelek szerepe, miközben a beruházási célok is megmaradtak - mondta mai online Hitelezés 2020 konferenciánkon Nagy Márton, az MNB alelnöke. A lakosság 25-30%-a, vállalatok mintegy harmada döntött eddig úgy, hogy nem él a moratóriummal, pedig közgazdasági értelemben mindenkinek megéri benne maradnia. Megtakarítási oldalon az első hetek nyertese a készpénz volt, de a digitalizáció is felértékelődött. A bankrendszer belföldi nyeresége a tavalyi 450 milliárdról a GDP stagnálása mellett is 100 milliárd forint környékére csökkenhet idén.

A koronavírus bankszektorra gyakorolt hatásairól tartott ma előadást Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Hitelezés 2020 konferencia első online alkalmán. Előadásában az eddig tett lépések között az alábbiakat említette: a jelenlegi válság Magyarországot teljesen más állapotban érte, mint a 2008-as pénzügyi válság vagy az eurózna adósságválsága: erős egyensúly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés