Előfizetői tartalom

Katasztrófa szélén állt az indiai bankszektor, aztán beütött a koronavírus

Portfolio
Látványosan megnövekedhet az eleve magas indiai nem teljesítő hitelállomány, földbe állhat a növekedés és jelentősen drágulhat a hitelfelvétel a CNBC-nek nyilatkozó elemzők szerint, miután az ázsiai ország másodszorra is meghosszabbította az országos karantént. Az elemzők szerint nem megoldás az, hogy a pénzintézetek csak a jó adósminősítéssel rendelkező ügyfeleknek hiteleznek, hanem most arra van szükség, hogy minél szélesebb körnek nyújtsanak likviditás a lakossági és vállalati ügyfelek körében.

Szerintem a pénzintézetek sokkal óvatosabban szeretnék kiválasztani azt, hogy kinek hiteleznek. Ennek viszont a gazdaság helyreállására nézve külön következményei lesznek – mondta a hírcsatornának Sanjeev Prasad, a Kotak Institutional Equities ügyvezetője. A szakember hozzátette: minél tovább tart a leállás, annál nagyobb lesz a rossz hitelállomány és annál hosszabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés