Előfizetői tartalom

Olasz koronavírus: a CIB anyabankjánál egyelőre nem sok látszik belőle

Portfolio
Az elemzői várakozásokat felülmúlva 10%-os nyereségnövekedésről számolt be az első negyedévre vonatkozóan az Intesa Sanpaolo. Elsősorban a kereskedési bevételek, illetve az Olaszországban tomboló koronavírus-járvány hatásait még kevéssé tükröző relatíve alacsony kockázati költségek magyarázzák a jó eredményszámot. A bank részvényárfolyama 2,9%-os pluszba lendült a hírre az olasz tőzsdén.

Konszolidáltan 1,151 milliárd eurós első negyedéves adózott eredményt ért el Olaszország legnagyobb bankja (belföldi mérete alapján), ami tizedével magasabb az egy évvel korábbinál. Az eredményhez hozzájárult, hogy mindössze 403 millió eurónyi kockázati költséget számolt el a bankcsoport az év első három hónapjára, ami csak némileg magasabb az egy évvel korábbinál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés