Előfizetői tartalom

Zöld utat adott a kormány a dupla THM-nek a személyi kölcsönöknél, más fogyasztási hiteleknél

Portfolio
Rendeletben mondta ki a kormány, hogy az új lakossági fogyasztási hitelek THM-ének idei kedvezményes (legfeljebb 5,9%-os) és a jövő évtől esedékes normál értékét egyaránt meg kell határozniuk és fel kell tüntetniük a bankoknak a törlesztési moratórium ideje alatt. Tapasztalataink szerint ez egyébként megfelel a legtöbb bank elmúlt hetekben mutatott gyakorlatának.

A bankok már március-áprilisban megjelentek 5,9% alatti kezdeti THM-mel rendelkező személyi kölcsöneikkel, ami 2021 után magasabb lehet, ezért érdemes a Pénzcentrum kalkulátorát használni a hitelfelvétel során.  A tegnapi Magyar Közlönyben megjelent intézkedés szerint az alapkamatot 5 százalékponttal meghaladó THM-plafonról szóló rendeletben meghatározott teljes hiteldíj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés