Előfizetői tartalom

150 milliárdnyi banki kötvényt vehet a magyar állam

Portfolio
A mai Magyar Közlönyben megjelent a kormány legújabb gazdaságvédelmi intézkedése, amely a mellett, hogy közvetve segíti a bajba jutott családokat és cégeket, a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitásának további erősödését is biztosítja. A holnap hatályba lépő kormányrendelet szerint összességében legfeljebb 150 milliárd forint értékű kötvényt bocsáthatnak ki a pénzintézetek – olvasható a Pénzügyminisztérium csütörtöki közleményében.

A magyarországi bankszektor egyre stabilabb működését biztosítja a ma megjelent kormányrendelet, amely az Európai Unió szabályozásának megfelelően kötvény kibocsátását teszi lehetővé a hitelintézetek részére. A kötvény kibocsátáskori futamideje legfeljebb hét év lehet, a keretösszege pedig összesen legfeljebb 150 milliárd forint. A kötvényt a magyar állam vásárolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés