Előfizetői tartalom

Begyújtotta a rakétákat a CIB Bank, de bőven maradt még tennivaló

Portfolio
13 milliárd forint feletti nyereséggel zárta a tavalyi évet a CIB Csoport – derült ki a társaság által közzétett konszolidált éves jelentésből. Ez a bankszektor átlagától jelentősen elmaradó, 5-6 százalékos tőkearányos megtérülést jelent, amihez ráadásul (hosszú távon nem fenntartható) nettó céltartalék-visszaírás társult a csoportnál, van még mit javítani tehát a költséghatékonyságon. A hároméves stratégia végrehajtása azonban jól halad a társaságnál.

2018-ban a CIB anyavállalatával, az Intesa Sanpaolo bankcsoporttal közösen meghatározta a 2021-ig tartó időszak alapvető stratégiai irányait és célkitűzéseit. Ennek értelmében a CIB Csoport kiemelt célja a digitális átállás megvalósítása és ezzel együtt a fiókhálózat átalakítása, a fenntartható hitelezés bővülése, a költséghatékonyság javítása és ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés