Előfizetői tartalom

MNB: példátlan, új típusú sokk érte a magyar bankszektort

Portfolio
Soha nem látott kihívásokkal szembesül a magyar gazdaság a koronavírus miatt, de a helyzet példátlansága ellenére a magyar bankszektor sokktűrő képessége még a súlyosabb, 7% feletti idei recessziót valószínűsítő stresszpályán is megfelelő. E negatív forgatókönyv mellett a bankok kétharmada csúszhat át veszteségbe jövőre, és mintegy egytizedüknél léphet fel tőkehiány – közölte Pénzügyi stabilitási jelentésének bemutatóján a Magyar Nemzeti Bank. A törlesztési moratórium és a jegybanki, állami programok támaszt adnak a magyar hitelpiacnak: a vállalati hitelállomány 6-10 százalékkal, a háztartási hitelállomány 5-8 százalékkal növekedhet idén az MNB szerint.

Közzétette félévente megjelenő Pénzügyi stabilitási jelentésének legfrissebb számát a Magyar Nemzeti Bank. A kiadványt ismertető mai online sajtótájékoztatón Nagy Tamás főosztályvezető ismertette: váratlan, erőteljes és legfőképp új típusú sokkot hozott a koronavírus, a Kínából induló kínálati sokk keresleti sokkra váltott át, és globális recesszióba torkollott:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés