Előfizetői tartalom

Nem kapsz babaváró hitelt, ha a házastársad szlovákiai magyar

Portfolio
Egy furcsa jogi csapdát írt meg az Index a babaváró hitel felvételével kapcsolatban: az OTP-nél (és feltehetően sok más banknál) magyar személyi igazolványt kérnek a hitel felvételéhez a házaspár mindkét tagjától. Hiába rendelkezik azonban egy magyar ajkú szlovákiai állampolgár szabad mozgás és tartózkodás jogával Magyarországon, nem kaphat személyi igazolványt, ami a babaváró hitel felvételére párjával közösen feljogosítaná.

Az ügy lényege, hogy egy pár babaváró hitelt szeretett volna felvenni. A babaváró kölcsön felvételéhez nemcsak az erről szóló rendeletben meghatározott feltételeknek (pl. legalább egyik félnél 3 éves tb-jogviszony), hanem a bank által előírt egyéb feltételeknek és hitelbírálati szempontoknak is meg kell felelni. Babaváró hitelt vennél fel? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés