Előfizetői tartalom

Európa sztárja lett a CIB anyabankja

Portfolio
Senkinek sem lehet meglepő, hogy a bankrészvények értékeltsége (különösen a bankok könyv szerinti értékéhez képest) a koronavírus-válság hatására hatalmasat esett az elmúlt hónapokban. Arra azonban már sokan felfigyelhetnek, hogy az Európai Unió legmagasabban értékelt bankja a legnagyobbak közül az olasz Intesa Sanpaolo.

A Financial Times cikke hívta fel erre a figyelmet, hozzátéve, hogy ez már csak azért is meglepő, mert Európa egyik leginkább sújtott országa a koronavírus-járványban éppen Olaszország, amelynek a GDP-je idén az Európai Bizottság előrejelzése szerint 9,5%-ot eshet, és amelynek belföldön a legnagyobb bankja az Intesa Sanpaolo. Az olasz bankok kitettsége saját országuk kötvénypiacán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés