Előfizetői tartalom

Európai Bankhatóság: néhány banknál lehetnek bajok a koronavírus miatt

Portfolio
Elengedő tartalékot képeztek Európa bankjai, hogy szembenézzenek a koronavírus-járvány hatásaival, de nem mindegyik lesz képes arra, hogy a hitelek bedőlése és a forrásköltségek emelkedése miatti meredek profitesést kezelje – közölte az Európai Bankhatóság. Az intézmény becslése szerint 117 európai nagybanknál összesen 315 milliárd eurós hitelezési veszteséget hozhat a koronavírus-válság.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Londonból Párizsba átköltözött felügyeleti szerv első, a koronavírus-válságra reagáló értékelésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankok sokkal több tőkével rendelkeznek a veszteségek elnyelésére, mint a pénzügyi válság előtt. Emellett ugyanakkor jóval nagyobb a kitettségük a kis- és középvállalkozások, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés