Előfizetői tartalom

Banki digitalizáció Magyarországon - Mire készülnek a pénzintézetek?

Portfolio
A koronavírus-járvány a banki ügyintézést a digitális világba tereli, a pénzintézetek nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több terméket, szolgáltatást digitális csatornán is elérhetővé tegyenek. De mindezt úgy kell megtenniük – rekordgyorsasággal – hogy a digitális ügyfélélmény legalább ugyanolyan jó, vagy lehetőleg még jobb legyen, mint a fióki kiszolgálás. Milyen megoldásokat választanak a bankok, és milyen jogszabályi változásokra van még szükség, ahhoz, hogy a bankok a fintecheknél és big techeknél megszokott élményt kapják meg tőlük? Milyen belső banki változásokra van szükség ahhoz, hogy a bankok a digitális világ gyorsan változó környezetéhez alkalmazkodjanak? Kiderül mindez a Financial and Corporate IT - Digital UX a bankoknál c. június 3-ai online konferenciánkon. 
Regisztráció itt! Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál INFÓJELENTKEZÉS A Portfolio egy teljesen új és egyedülálló, ONLINE eseménysorozatot indított, amelyek témái a percről-percre változó helyzetet szorosan követik, és illeszkednek a már jól megszokott és 8 éve fennálló...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái