Előfizetői tartalom

Nagyot fékeztek a lakossági hitelek, így reagáltak rá a szakértők

Portfolio
A lakáspiac és a fogyasztás nagyot fékezett, a kormány és az MNB pedig törlesztési moratórium és 5,9%-os THM-plafon bevezetésével reagált a koronavírus-válságra, szinte elsőként Európa országaik közül. Hogy hat mindez a magyar bankokra és pénzügyi vállalkozásokra? Mi lesz a hitelintézetek jövedelmezőségével, a jelzáloghitelek, a babaváró hitelek, a személyi kölcsönök, a folyószámla-hitelek és a hitelkártyák piacával? Miként gyorsítja fel a járvány és a veszélyhelyzet a banki digitalizációt? Melyek a lemaradó és kihívásokkal szembesülő hitelpiaci szegmensek a lakossági üzletágban? Ezekről volt szó online Hitelezés 2020 konferenciánk harmadik alkalmán, amelyen bankok lakossági üzletágvezetői és lakossági hitelező intézmények vezetői mondták el véleményüket, emellett az MNB és a Gemius képviselője is előadást tartott. Ennek most a videós összefoglalóját mutatjuk be.
Cikkeink a konferenciáról: Kapcsolódó cikkünk 2020. 05. 19. Üzentek a banki vezetők a hitelmoratóriumról: januárban jöhet majd a feketeleves 2020. 05. 22. Egyeseknél nagyon kivágta a biztosítékot a törlesztési moratórium és a THM-plafon 2020. 05. 22. Soha nem látott számok a babaváró hitelről: amit tudunk, és amit nem is sejtünk róla 2020. 05. 19. Jelentősen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái