Előfizetői tartalom

Itt a magyar bankok friss listája: melyik mekkorát kaszált?

Portfolio
A koronavírus miatt szeptember 30-ára halasztotta a kormány az éves beszámolók elkészítésének idei határidejét a cégek számára. A „közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók” esetében, vagyis a tőzsdei cégeknél, bankoknál, biztosítóknál és befektetési vállalkozásoknál azonban idén is május 31-e maradt a határidő. Ennek megfelelően a hazai nagybankok is közzétették IFRS szerinti egyedi beszámolóikat, és a Takarék Csoport kivételével konszolidált számaikat is publikálták, ezekből szemezgettünk.

Megnéztük a legnagyobb hazai kereskedelmi bank konszolidált számait. Amint közzéteszi konszolidált számait a Takarék Csoport is (nekünk adott válaszuk alapján ez június 25-e után  várható), ezek részletesebb elemzésével is jelentkezünk, addig is három szempont alapján mutatjuk be a nyolc bankcsoport sorrendjét: 1. mérlegfőösszeg, 2. hitelállomány, 3. adózott eredmény....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés