Bank

Online számlázóprogramot fejleszt a Budapest Bank

Portfolio
Új szolgáltatást jelentett be pénteken a Budapest Bank csoport: a Budapest Pénzügyi Asszisztens célja a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése.

A Budapest Bank csoport hazai kis- és középvállalatok körében végzett felmérésének adataiból kiderült, hogy a cégvezetők mindennapi tevékenységének 60 százalékát az operatív feladatok irányítása foglalja le, ennek felében pedig adminisztrációs, pénzügyi és számlázási teendőkkel foglalkoznak.

A hazai kkv-k és mikrovállalkozások életében ráadásul 2020 júliusa valódi fordulópontot jelenthet: ezután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal minden belföldi adóalany, tehát már a legkisebb vállalatok részéről is megköveteli a kötelező adatszolgáltatást, vagyis el kell juttatniuk az összes belföldi adóalany részére kiállított számlájukat a NAV részére.

A Budapest Bank csoport pénteki közleményében arról tájékoztatta a Portfolio-t, hogy a bankszektorban az első között fejleszt online számlázóprogramot.

A Budapest Pénzügyi Asszisztens nem csak számlakiállításra és küldésre alkalmas, hanem ügyfélként a számlákat, a hozzájuk tartozó pénzmozgásokkal együtt, egy helyen lehet majd kezelni. A fejlesztéssel lehetőség nyílik arra, hogy egy rendszerben, online legyen kezelhető a bejövő számlák kifizetése, illetve a kimenő számlák fizetettségének nyomon követése is.

A számlázó használatával ráadásul a NAV bejelentési kötelezettség is teljesíthető, hiszen a program  - aktiválás után - a kiállított számlákat automatikusan elküldi az adóhatóságnak.

A könyvelők számára is könnyebbséget jelent a számlázó használata, mert azonnal értesítést kapnak a számlázásról, így naprakész információival rendelkezhetnek a cég pénzügyeiről.

A rendszert jelenleg teszteli a bankcsoport, hamarosan minden hazai vállalkozás díjmentesen, egy egyszerű online regisztráció után igénybe veheti, a pénzintézet ügyfeleként pedig a bankszámla is beköthető lesz a számlázórendszerbe. A szolgáltatás az elkövetkezendő hónapokban folyamatosan újabb fejlesztéseket kap, többek között elérhető lesz mobilapplikáció formájában is.  A szolgáltatást a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. biztosítja.

kórház getty
munkanélküliség
koronavirus
Disney
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
szegény