startup megvilágosodás mentőöv
Bank

Videó: igy zajlott a startup-program az OTP-nél március és május között

Portfolio
13 innovációs projekt eredményeit mutatták be a harmadik OTP Startup Partner Program Demo Napján, három hónapos tesztidőszakot követően.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Bank harmadik Startup Programja: május végén a résztvevő 13 startup egy online Demo Nap keretében mutatta a március és május között zajló, három hónapos tesztidőszak eredményeit több mint 1100 résztvevő, köztük a bankcsoport vezetői, befektetők és a programot partnerként támogató vállalatok képviselői előtt. A legnagyobb üzleti potenciált képviselő megoldások éles bevezetésének előkészítésére a program júniusban induló, 6 hónapos, ún. rollout szakasza ad lehetőséget.

Mint azt Fischer András, az OTP LAB vezetője a Portfolio-nak elmondta, az OTP Bank 2019 őszén meghirdetett harmadik startup együttműködési programjában összesen 63 üzleti kihívás mentén várta az érettebb, már validált megoldással rendelkező innovatív vállalkozások jelentkezését.

56 ország 370 startupja pályázott a Programra, akik közül 13-an kaptak lehetőséget arra, hogy a bankcsoport hazai és külföldi tagjaival közös tesztprojektet valósítsanak meg egy-egy dedikált szponzoráló szakterület támogatása mellett.

Bár a pilot időszak egybeesett a koronavírus európai terjedésével, a startupok, illetve a pilotokban résztvevő szakterületek elkötelezettségének köszönhetően 13-ból 10 tesztprojekt az eredeti ütemterv szerint befejeződhetett, és a többi esetben is sor kerül az utolsó mérföldkövek teljesítésére a nyár folyamán.

A 3 hónapos pilot időszakot idén első alkalommal egy online formában megrendezett Demo Day zárta, az esemény végén 5 startup részesült különdíjban.

Fischer András beszélt arról is, hogy a bankcsoportszintű összefogás remek példájának tartja, hogy a program a koronavírus jelentette kihívások között is az eredeti ütemezés szerint zajlott le.

„Az, hogy a 13 tesztprojekt a jelenlegi turbulens helyzetben is megvalósulhatott, és mind Magyarországon, mind a Programba bekapcsolódó leánybankok esetében, így Albániában, Horvátországban, Oroszországban és Szerbiában is felsővezetői támogatást élvezett, jól mutatja a digitális transzformációt támogató innovációs projektek létjogosultságát és időszerűségét.”

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

Címlapkép: Getty Images

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
svéjc getty stock