unicredit shutter
Bank

Újra kell indítani az osztalékfizetéseket, ha tőkét akarnak gyűjteni a bankok

Portfolio
Jean Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója szerint a bankoknak friss tőkére van szükségük a befektetőktől, cserébe pedig rendelkezniük kell a jövőre vonatkozó és átlátható osztalékfizetési tervekkel – mondta el egy kerekasztal beszélgetésen a frankfurti Finance Summiton.

A Reuters beszámolója szerint az UniCredit vezére úgy véli, a bankoknak átlátható jövőbeni osztalékfizetési terveket kell tudniuk prezentálni a befektetők felé, ha friss tőkét szeretnének gyűjteni. Az osztalékkifizetéseket a koronavírus miatti nehéz gazdasági helyzetben befagyasztották.

Jean Pierre Mustier egy konferencia keretében beszélt arról, hogy míg az USA-ban a hatóságok és felügyeleti szervek nagy gondot fordítottak az amerikai bankok profitabilitására, addig Európában sokkal inkább a bankok tőkehelyzetén volt a fókusz.

Ha a Covid tud valami hasznot is hozni számunkra, akkor az az, hogy a bankfelügyeleti szervek azon is elkezdenek gondolkodni, hogyan pozícionálják a bankokat ahhoz, hogy több tőkét tudjanak gyűjteni – mondta. Fontos az azon való gondolkodás, hogy tegyük a bankokat profitábilissá ahhoz, hogy finanszírozni tudják a gazdaságot – tette hozzá.

Mustier kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány a vállalati adósság emelkedését és magasabb tartalékképzést hoz a bankoknak, így a cégeknek és a bankoknak is szükségük lesz tőkére.

A bankvezér szerint bölcsen döntött az EKB akkor, amikor az osztalékok kifizetésének elodázását kérte, ugyanakkor szerinte biztosítani kell a befektetőket arról, hogy a bankszektor továbbra is megbízható terület a befektetéshez.

Címlapkép: Shutterstock

bullbear
Tiktok shutterstock
koronavírus maszk ruha
ferrari
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Fizetésének jelentős részét Deutsche Bank-részvényekre költi a cégvezér