mobilfizetés afrikában shutter
Bank

Az ország, ahol elképesztő indokkal zárják be a tőzsdét, betiltják a mobilfizetést

Portfolio
Zimbabwe kormánya elrendelte az ország mobilfizetési szolgáltatásainak felfüggesztését, miután a hatalom szerint azok szabotálják a gazdaságot – írja a Quartz.
Szeptember 3-ai Financial and Corporate IT 2020 konferenciánkon kiemelten foglalkozunk az elektronikus fizetési piacon várható változásokkal, a fizetési módozatokkal, a PSD2-ben rejlő lehetőségekkel. Érdemes eljönni!

Egy pénteken kiadott kormányzati közlemény szerint Zimbabwe kormánya  megtiltja az összes mobiltelefon-alapú monetáris tranzakció és platform működését az országban, és bezárja a tőzsdét.

Az országban nem áll rendelkezésre elég készpénz a gazdasági szereplők számára, a mobilfizetési tranzakciók az összes fizetés közel 85 százalékát teszik ki darabszám szerint, érték szerint pedig kb. a tranzakciók 22 százalékát.

Ugyanakkor Emmerson Mnangagwa kormányzata szerint a mobilfizetési szolgáltatók, mint a széles körben népszerű Ecocash a zimbabwei dollár szabotálásán dolgoznak, mely az elmúlt egy évben szinte teljesen elértéktelenedett, az országban tombol az infláció.

A helyi jegybank rendszeres forex aukciókat tart, amelyeken egy dollárért 57 zimbabwei dollárt adnak, ezzel szemben az utcákon illetve a mobiltárcákban egy dollár most körülbelül 95 zimbabwei dollárt ér. A kormánynak az sem tetszik, hogy a több tőzsdén egyszerre jegyzett társaságok részvényeinek árfolyam-különbségével tesznek szert egyes befektetők arbitrázs jövedelemre.

(QZ)

Szeptember 3-ai Financial and Corporate IT 2020 konferenciánkon kiemelten foglalkozunk az elektronikus fizetési piacon várható változásokkal, a fizetési módozatokkal, a PSD2-ben rejlő lehetőségekkel. Érdemes eljönni!
Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
hitel és maszk