Előfizetői tartalom

Kikosarazták a CIB anyabankját

Portfolio
Elutasította pénteken a bankra tett 4,86 milliárd eurós ellenséges felvásárlási ajánlatot a harmadik legnagyobb olasz bank, az UBI Banca igazgatósága arra hivatkozva, hogy az ajánlott ár túl alacsony, és a feltételek hátrányosak a részvényeseikre és alkalmazottjaikra nézve – írja a Financial Times. Az Intesa ajánlata azonban így is sikeres lehet, ha a részvényesek több mint 50%-a elfogadja.

Az igazgatóság érvelése szerint az akvizícióval 10% alatt lenne az UBI Banca részvényeseinek a részesedése az összeolvadással létrejövő bankcsoportban, amivel nem lennének képesek részt venni az értékteremtésben és a szinergiák megteremtésében.    Az Intesa február végén tett a széttöredezett tulajdonosi szerkezetű UBI teljes részvényállományára vonatkozó ajánlatot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés