jpmorgan shutter
Bank

Itt az első banki gyorsjelentés: váratlanul jól indul a szezon

Portfolio
Sokkal jobb számokkal zárta a második negyedévet a JP Morgan, mint amire az elemzők számítottak: az egy részvényre jutó eredmény 33%-kal, a bevételi szint 12%-kal múlta felül a piaci konszenzust. A bank 4,7 milliárd dollár nyereséget ért el három hónap alatt úgy, hogy újabb 8,9 milliárd dollárnyi céltartartalékot képzett a koronavírus gazdasági hatásai miatt. A nyitás előtti kereskedésben 4,3%-os emelkedést mutat az árfolyam.

Historikus összevetésben a bevételek alakultak nagyon jól a második negyedévben a JP Morgannél, az elemzői konszenzushoz képest viszont az egy részvényre jutó 1,38 dolláros nyereség lepheti meg a piacot.

jpm1

A bevételek szárnyalása elsősorban a kötvénypiaci üzletágnak köszönhető, itt 7,3 milliárd dollárra duplázódott (!) a bevételi szint, miközben a részvénypiaci üzletág 38%-kal 2,4 milliárd dollárra növekedett. A befektetési banki tevékenységben 16%-os, a vállalati kereskedelmi banki üzletágban 5%-kal emelkedtek a bevételek, a vagyonkezelés 1%-kal bővült. Egyedül a lakosság esetében könyvelt el jelentős, 26%-os visszaesést a bank a bevételek területén.

A nyereség viszont historikus összevetésben alacsonynak mondható, aminek az a fő oka, hogy a társaság újabb 8,9 milliárd dollárnyi céltartalékot könyvelt el, és nem tudja függetleníteni magát a várható hitelezési veszteségek esetében a koronavírustól. Jamie Dimon vezérigazgató szerint azonban a mérlegük olyan erős, hogy fel vannak készülve a viharban is a legváratlanabb eseményekre.

Címlapkép: Shutterstock

bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
shutterstock_526779460hotel bécs
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
unicredit_todoroff-20170404