Előfizetői tartalom

Zuhan a Wells Fargo, megütötte a bankot a válság

Portfolio
A Wells Fargo 66 centes egy részvényre jutó veszteségről jelentett az idei második negyedévben, a bank bevétele 17,84 milliárd dollár lett, vagyis az elemzői várakozásban szereplőnél is rosszabbul teljesített a bank. A koronavírus-válság keményen érintette a bankot, osztalékvágást is bejelentettek. Az amerikai tőzsdenyitás előtti kereskedésben több mint 3 százalékos mínuszba került a bank részvényeinek árfolyama.

Június végén a Wall Street Journal arról értesült, hogy a Wells Fargo osztalékot vág, a mostani gyorsjelentésben be is jelentették: 51 centről 10 centre csökkentik az egy részvényre jutó osztalékot. 2009 óta nem fordult elő olyan, hogy egy amerikai nagybank vágta volna az osztalékfizetést. A többi nagybank, mint a JP Morgan, a Citigroup, a Goldman vagy a Morgan Stanley akkor legalábbis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés