A Goldman Sachs rontotta az USA növekedési kilátásait
Bank

Itt a Goldman Sachs jelentése: meglepetés a javából

Portfolio
Már több mint 3%-os pluszban van a Goldman Sachs árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a befektetési bank alaposan meglepte az elemzőket mind a vártnál sokkal nagyobb bevételeivel, mint pedig az egy részvényre jutó eredményével.

Az alábbi táblázatban foglaltuk össze a lényeget: a befektetési bank bevételei a második negyedévben 13,30 milliárd dollárra rúgtak, amivel nemcsak az egy évvel korábbit sikerült több mint 40%-kal felülmúlni, de az elemzői várakozásokra is rávert a társaság csaknem 40%-kal. Az egy részvényre jutó eredmény 6,26 dollár lett, ami pedig csaknem kétharmadával több, mint amire a piac számított.

gs1

A társaság kiugró teljesítménye annak köszönhető, hogy a pénz- és tőkepiaci bevételei, illetve a befektetési banki teljesítménye magasan felülmúlt a várakozásokat. Eközben a nettó kamatbevételei visszaestek 12%-kal, és az elemzői várakozásoktól is elmaradtak.

A bevételek több mint 40%-os emelkedése annak köszönhető, hogy a bank nem kamat jellegű bevételei 47%-kal 12,35 milliárd dollárra ugrottak. Ezeknél a típusú bevételeknél egy-egy jó vagy rossz negyedév jelentős volatilitást képes okozni.

A vállalati hitelezésben és a pénzügyi tanácsadásban nyújtott rossz teljesítményt jócskán kompenzálták az értékpapír-jegyzésben elért eredmények, így például a globális pénz- és tőkepiaci bevételei csaknem megduplázódtak a banknak, ezen belül a kötvény- deviza- és árupiaci üzletágban (FICC) több mint duplázott a társaság.

Hitelezési céltartalékként 1,6 milliárd dollárt képzett meg a bank (ez jóval alacsonyabb a hitelezésre fókuszáló kereskedelmi bankok adatánál), jórészt a koronavírus miatt. A fentiek nyomán a bank fenntartja 1,25 dolláros negyedéves osztalékát – közölték.

Címlapkép: Shutterstock

bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
pozsony
sziget party
Új bányászati koncessziós pályázatokat írtak ki
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
új lakás, zöld