bank of america getty stock
Bank

Esik a Bank of America a gyorsjelentés után

Portfolio
A Bank of America az elemzők által vártnak megfelelő, 22,3 milliárd dolláros bevételről és 37 centes eredményről jelentett az idei második negyedévre vonatkozóan, a gyorsjelentés után esnek a bank papírjai a nyitás előtti kereskedésben.

A Bank of America is közzétette idei második negyedévre vonatkozó számait, melyek bár a Reuters konszenzusában szereplő elemzői várakozásoknak nagyjából megfelelően alakultak, a befektetők adják a nyitás előtti kereskedésben a bank részvényeit. 

A bank egy részvényre jutó eredménye 37 cent lett a várt 27 centhez képest, míg bevétele 22,3 milliárd dollár a várt 22,01 milliárd dollárhoz képest. Ugyanakkor ez a tavalyi azonos időszakhoz képest az egy részvényre jutó eredmény esetében közel 50 százalékos, a bevételeket tekintve 4 százalékos visszaesést jelent. 

elsobac

A bank eredményét egy 4 milliárd dolláros hitelezési céltartalék-képzés rontotta, melyet a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés indokolt a pénzintézetnél.  A gyorsjelentés fontosabb részletei: 

  • A bank nettó kamatbevétele nagyot esett, 11 százalékkal 10,8 milliárd dollárra csökkent. 
  • A nem kamatjellegű bevétel viszont 5 százalékkal 11,5 milliárd dollárra emelkedett, amit az erős tőkepiaci bevételek támogattak. 
  • A kereskedési és értékesítési bevétel 4,2 milliárd dollárral, 28 százalékkal emelkedett, a kötvény, deviza és nyersanyagpiaci divízió (FICC) bevétele pedig 50 százalékkal, 4,2 milliárd dollárra emelkedett, a részvénypiaci bevétel pedig 7 százalékkal 1,2 milliárd dollárra nőtt. 
  • A befektetési banki tevékenységből származó bevétel 57 százalékkal emelkedett 2,2 milliárd dollárra, ugyanis a cégek rekordmértékben akartak friss tőkét bevonni a járvány alatt. masodikbac

A bank vezérigazgatója, Brian Moynihan kiemelte: " A COVID-19-járvány okozta hatásokat nagyban ellensúlyozták a tőkepiaci bevételeink".

A pénzintézet papírjai a gyorsjelentés után, a tőzsdenyitás előtti kereskedésben közel két százalékos mínuszba kerültek.

bac0716

A címlapkép forrása: Getty Images. 

szeleromu_kislany_szelenergia_szalad
Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Milliárdos nyereség a Gránit Banknál