Előfizetői tartalom

Visszatérőben a sokat szidott értékpapírosítás: tanult a piac a 2008 előtti hibákból? 

Wieder Gergő, KPMG
A válság óta a felügyeletek által kialakított keretek között végzett értékpapírosítás új befektetési eszközosztályt hozhat létre, az STS kötvények piacát. Ahogy a digitalizációval népszerű és szofisztikált eszközosztállyá váltak az ETF-ek, úgy válhat az STS kötvények piaca új és népszerű befektetési lehetőséggé - írja elemzésében  Soltész József és Wieder Gergő, a KPMG menedzserei. (Korábbi cikkünkben az értékpapírosítás szabályozását jártuk körbe, jelen írásunkban az általa feltárt új lehetőséget, kapcsolódó kockázatokat és kihívásokat elemezzük.)

Az MNB a járvány közepén adta ki ajánlásait az európai uniós értékpapírosítási piac erősítésére kialakított STS (Simple, Transparent, Standardized) értékpapírosítás meghonosításához. Az STS értékpapírosítási szabályozás célja, hogy az egyszerű, átlátható és egységesített termékekre egy külön kategória, saját minősítési rendszer, a feltételeknek megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés