Előfizetői tartalom

Nem tudta megtörni a magyar gazdagokat a koronavírus, elképesztő ütemben halmozzák a pénzt

Azt túlzás lenne kijelenteni, hogy a koronavírus-válságból semmit sem éreztek meg a magyar gazdagok, de egy ilyen pandémia sem tudott megálljt parancsolni annak, hogy 6000 milliárd forint fölé emelkedjen a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon. Ezek után nem meglepő, hogy az egy ügyfélszámlára jutó átlagvagyon is új rekordon van 135 millió forinttal, viszont a privátbankárok száma visszaesett az utóbbi fél évben. A legnagyobb privátbanki szolgáltató továbbra is az OTP, privátbanki ügyfélnek lenni pedig egyre nehezebb, mivel egyre több szolgáltatónál emelik a belépési limitet.

A féléves gyakoriságú Portfolio Privátbanki Felmérést 2006 vége óta rendszeresen elkészítjük. A júliusi felmérésünkben 14 privátbanki szolgáltató vett részt. A válaszadók által nyilvántartott vagyon 2020. június végén meghaladta a 6000 milliárd forintot, ami gyakorlatilag teljes piaci lefedettséget jelent. Mostani felmérésünkben a Bank Gutmann és az MKB Bank nem közölt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái