Előfizetői tartalom

11 éve nem látott hitelbedőlési hullámra számítanak Európa bankjainál

Portfolio
A következő hetekben teszik közzé második negyedéves gyorsjelentésüket Európa nagybankjai. A koronavírus miatt újabb jelentős, több tízmilliárd eurós nagyságrendű hitelezési értékvesztéseket könyvelhetnek el a pénzintézetek – hívta fel a figyelmet a Financial Times. A bankok részvénypiaci értéke átlagosan kevesebb mint a 40%-a a könyv szerinti értéküknek.

A Citigroup elemzői szerint a legnagyobb brit, svájci és eurózónabeli bankok legalább 23 milliárd eurónyi értékvesztést mutathatnak ki az első negyedévben már elkönyvelt 25 milliárd euró mellé. Dollárban kifejezve az amerikai bankok által már bejelentett 61 milliárd dollárral együtt a 117 milliárd dollárt is meghaladhatják a nyugati bankok koronavírus miatti hitelezési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés