Előfizetői tartalom

Magyarország csak sereghajtó a digitális forradalomban

Portfolio
Jelentősen elmarad az EU-tól, de még a régiónk jelentős részéről is a magyar pénzügyi szektor digitalizációja: még mindig viszonylag kevesen használnak internetes, mobilos felületeket a banki ügyintézéshez, ráadásul maguk az alkalmazások is sok esetben korlátozottak és nehezen használhatók. Néhány finanszírozási forma ráadásul, mint a közösségi finanszírozás, gyakorlatilag nem létezik Magyarországon – derül ki mindez az MNB legfrissebb versenyképességi jelentéséből.

Magyarországon a netbanki penetráció elmarad az uniós átlagtól az MNB adatai szerint: a 15 év feletti internet-felhasználók 54%-a használt internetes banki felületeket 2019-ben. A tendencia viszont egyértelműen növekszik: 2014-ben ez a szám még 40% alatt volt. Netbanki penetráció terén egyébként elmarad Magyarországtól Portugália, Ciprus, Görögország és több régiós ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés