Előfizetői tartalom

Ilyen botrányos állami mentőcsomagot még aligha látott a világ

Botrányok egész sorozata övezi már az amerikai kkv-mentőprogramot, a PPP-t, mellyel a tömeges kirúgásoknak akarta elejét venni az ország kormánya. A szűk határidők és a mentőhitelek iránti sosem látott érdeklődés súlya hatalmas terhet jelentett a kiosztással megbízott bankrendszernek, indulás után pedig elfogultsággal, nyerészkedéssel vádolták meg a pénzintézeteket. Egy csomó olyan cégnek is jutott a mentőcsomagból, amelynek egyáltalán nem szólt a program, de arra is bőven volt példa, hogy a cégvezetők egyszerűen elkaszinózták vagy sportkocsikra költötték a pénzt. Még le sem zárult teljesen a PPP-program, de már most látszik, hogy ez lesz az amerikai történelem egyik legellentmondásosabb mentőcsomagja.

Orvosság a rekordmértékű munkanélküliségre? A koronavírus terjedése miatti bezárások elrendelése után szinte azonnal világossá vált, hogy nagy bajban vannak az amerikai vállalkozások és munkavállalóik, hiszen a bezárások miatt a kkv-k javarésze szinte semmilyen bevételhez nem jutott. Sok cégvezető szinte azonnal kirúgta munkavállalóinak számottevő részét, rekordméretű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés