Előfizetői tartalom

Nesze neked, koronavírus: a CIB anyabankja 12 éve nem látott profitot villantott

Portfolio
Az Olaszországot kifejezetten sújtó koronavírus-járvány ellenére 2008 óta nem látott első féléves nyereséget ért el az első félévben az Intesa Sanpaolo. A második negyedéves 1,4 milliárd eurós profit az elemzők által várt 1,1 milliárdot is jócskán meghaladta, ugyanakkor jelentős részben egy egyszeri tételnek (eszközeladásnak) köszönhető. A kiemelkedő számok hatására mostanáig 6,4%-ot emelkedett a bank részvényárfolyama az olasz tőzsdén.

A körülményekhez képest rendkívül erős első féléven van túl a CIB anyabankja, hiszen az első negyedév 1,15 milliárd eurója után 1,4 miliárd eurós nyereséget ért el a második negyedévben, így az első félév egészében 2,6 milliárd eurót termelt, amivel egész éves, 3 milliárd eurós eredménycéljának 86%-át már le is szállította. A második negyedév 16%-os eredménynövekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés