Előfizetői tartalom

Felpörgött az NHP Hajrá, mégis hatalmasat zuhantak a céges hitelek

Portfolio
Július 31-éig, vagyis elindulása után több mint három hónappal 285 milliárd forint szerződéses összegnél jár a Magyar Nemzeti Bank kis- és középvállalkozások számára a koronavírus miatt elindított refinanszírozott hitelprogramja, az NHP Hajrá. 4098 vállalkozás vette igénybe eddig a programot. A koronavírus miatt jócskán felértékelődött a likviditási célú hitelfelvétel, a forgóeszközhitelek és a refinanszírozott vagy kamattámogatott hitelek szerepe, de úgy tűnik, lassan heverheti ki a vállalati hitelpiac a koronavírus-járvány hatásait. Az MNB ma közzétett adatai szerint a gyenge május után júniusban is kevesebb mint feleakkora összegben kötöttek a bankok vállalati hitelszerződéseket, mint egy évvel korábban.

285 milliárdnál az NHP Hajrá Számos új refinanszírozott és kamattámogatot hitelprogram indult a gazdaság-újraindítás jegyében áprilisban és májusban: az MNB NHP Hajrá nevű programja, az MFB EU-s és refinanszírozott hitelprogramjai,  az EXIM Kárenyhítő programcsomagja, a KAVOSZ által koordinált Széchenyi Kártya új termékei. Ezek közül most a jegybanki programmal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái