Előfizetői tartalom

Virágzik a faktoring Európában

Portfolio
Sok országban várakozáson felüli növekedést értek el a faktoringpiac 2019-ben, ez különösen igaz Európára a nemrég megjelent „World Factoring Yearbook 2020” című kiadvány szerint. A 2020 Faktoring Évkönyvben szereplő 39 ország 64 százaléka faktoringpiacának növekedéséről számolt be. A növekedés a legjelentősebb színtere Európa, Ázsia és Dél-Amerika volt. Európában például az évkönyvben szerepeltetett 20 ország 70 százaléka számolt be faktoring forgalmának növekedéséről – hívta fel a figyelmet közleményében a Magyar Faktoring Szövetség.

Európában szembeötlő, többnyire kétszámjegyű volt a forgalomnövekedés. A 20 európai ország közül 11-en 10 százalékos vagy annál is magasabb növekedés jelentettek. Öt országban a bővülés meghaladta a 15 százalékot. Csak hat európai ország, az Egyesült Királyság, Svájc, Dánia, Románia, Horvátország és Törökország számolt be piacának stagnálásáról vagy csökkenéséről....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái