Balog Ádám: Mátyás király óta nem fordult elő ilyen
Bank

Balog Ádám szerint kis gazdasági visszaeséssel megúszhatjuk

Inforádió
Az egész évet tekintve a nullához közelítő kisebb gazdasági visszaesést vár az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint jól reagáltak a magyar gazdasági szereplők a válság első szakaszára.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A gazdasági szereplők reakciói az eddigi kihívásokra jók voltak, de fenn kell tartani a rugalmasságot, a kreativitást - mondta az InfoRádiónak Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a koronavírus-járvány magyarországi gazdasági hatásairól.

Biztosra vette, hogy a második negyedév számai nagyon rosszak lesznek, de reméli, hogy a harmadik negyedévben ez korrigálódik majd, és a gazdaságpolitika által rendelkezésre bocsátott eszközöket az üzleti szektor jól és bátran tudta, tudja használni.

"Remélhetőleg egy minél inkább a V alakhoz közelíti majd a gazdasági teljesítmény alakulása"

- mondta Balog Ádám. Hozzátette, a bankrendszernek egyértelműen a támogató, az eszközrendszert okosan használó, és az ügyfeleket is erre buzdító szereplőként kell fellépnie.

Beszámolt arról is, hogy az MKB Bank jó állapotban van a válság ellenére is. "Elég nagy tartalékokkal ért minket a válság. Az év végéig hátralévő időszak teljesítménye nagy mértékben attól függ, hogyan állunk hozzá, de minden okunk megvan arra - figyelembe véve a különböző finanszírozási lehetőségek, többek között az MFB programok, a garanciaprogramok, az MNB eszközeinek rendelkezésre állását is -, hogy egymás és a gazdasági szereplők felé is megfelelő mértékű bizalommal forduljunk" - mondta a bankvezér.

"Én váltig reménykedem abban, hogy egy kicsi, nullához közelítő GDP-visszaeséssel megússzuk az egész évet, de tény, hogy nagy a szórása ennek a becslésnek" - tette hozzá Balog Ádám.

ugrás, start
tőzsde, dollár, árfolyam
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
hitelkonfi
szijjarto_fbvideo
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
roma_colosseum
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
hitelkonfi