Előfizetői tartalom

Jóváhagyta az Európai Bizottság: jöhet a Mastercard eddigi legnagyobb biznisze

Portfolio
Az Európai Bizottság jóváhagyta a dán Nets azonnali fizetési üzletágának Mastercard általi felvásárlását, de a két cég vállalásokat tett a deal létrejöttének érdekében – olvasható a bizottság közleményében. A számlák közötti instant fizetésben utazó Netset Magyarországon onnan is ismerhetjük, hogy ez a cég szállította a magyar azonnali fizetési rendszer központi infrastruktúráját.


Sosem volt még ekkora felvásárlása a Mastercardnak

Tavaly augusztusban számoltunk be arról, hogy a Mastercard felvásárolja a dán Nets azonnali fizetéssel foglalkozó leányát, mintegy 2,85 milliárd euróért. A kártyatársaság azonnali fizetési platformot, vállalati elszámolási, klíring megoldásokat és e-számlázási szoftvert is szerez a felvásárlással, ezt a három üzletágat adja el a Nets.

A kártyatársaság történetében ekkora értékű felvásárlásra még nem került sor, a társaság korábbi előrejelzése szerint a következő két év profitját viszi el a nagybevásárlás.

Már többször írtunk arról, az azonnali fizetési rendszerek a készpénz mellett a bankkártyás és más elektronikus fizetéseknek is új versenytársat jelenthetnek, és hosszú távon olyan fizetési megoldások, fizetési láncok is létrejöhetnek, melyekben nem kapnak szerepet a kártyatársaságok, a kártyás fizetési rendszerek. A lépéssel a Mastercard célja az lehet, hogy ne maradjanak ki a fizetési iparág e gyorsan növekvő részéből sem.

Azonnali fizetésben erősít a Mastercard

  • Sosem volt még ekkora felvásárlása a Mastercardnak
  • Az Európai Bizottság aggódott
  • Jöhet a pezsgés a magyar piacon

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés