Előfizetői tartalom

Megtört a jég Lengyelországban: sorra bukják el a bankok a devizahiteles pereket

Portfolio
A magyar devizahiteles elszámolást követően 5-6 évvel, mostanság látszik megoldódni a lengyel frankhitelesek ügye. A Magyarország által választott „központi” megoldás helyett azonban mintegy 34 ezer peres ügy van a bíróságokon, 10-ből 9-et pedig megnyernek az adósok. A legnagyobb lengyel bankok közel 160 milliárd forintnyi céltartalékot képeztek eddig a devizahitelek elszámolására, de messze a vége.

A Reuters beszámolója szerint a 2017-2019-es 21 000-ről idén 34 000-re emelkedett a frankhiteles perek száma a lengyel bíróságokon, 10-ből 9-et pedig megnyernek ezek közül az adósok. A legnagyobb bankok 1,96 milliárd zlotyt, vagyis közel 160 milliárd forintot képeztek meg céltartalékként eddig hasonló ügyekre, egyes becslések szerint azonban a végszámla a 20 milliárd zlotyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés