Előfizetői tartalom

Koronavírus ide vagy oda, 100 milliárdos nyereséget villantottak a magyar bankok

Portfolio
Túltették magukat a magyar bankok a koronavírus első sokkján: az első negyedévi 3 milliárd után a második negyedévben már 102 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el a magyar hitelintézeti szektor az MNB imént közzétett adatai szerint. A döntően a koronavírushoz kapcsolódó, és a törlesztési moratóriumnak köszönhetően főleg jövőbeni nem teljesítések miatt képzett hitelezési értékvesztés az előző negyedévi 159 milliárd forint után most 90 milliárdot tett ki. A csaknem 250 milliárdos idei értékvesztés négyötödét mindössze három nagybank számolta el. A bankok kilátásairól részletesen is szó lesz jövő keddi Hitelezés 2020 konferenciánkon, érdemes regisztrálni.

A férőhelyek korlátozott száma miatt online jegyre lehet még regisztrálni: Hitelezés 2020 INFÓJELENTKEZÉS Azt leszámítva, hogy a hitelezés több szegmensben is visszaesett, a kockázati költségek pedig meglódultak, egészen jó számokat közöltek a bankok az április-júniusi három hónapos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái