Előfizetői tartalom

Koronavírus ide vagy oda, 100 milliárdos nyereséget villantottak a magyar bankok

Portfolio
Túltették magukat a magyar bankok a koronavírus első sokkján: az első negyedévi 3 milliárd után a második negyedévben már 102 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el a magyar hitelintézeti szektor az MNB imént közzétett adatai szerint. A döntően a koronavírushoz kapcsolódó, és a törlesztési moratóriumnak köszönhetően főleg jövőbeni nem teljesítések miatt képzett hitelezési értékvesztés az előző negyedévi 159 milliárd forint után most 90 milliárdot tett ki. A csaknem 250 milliárdos idei értékvesztés négyötödét mindössze három nagybank számolta el. A bankok kilátásairól részletesen is szó lesz jövő keddi Hitelezés 2020 konferenciánkon, érdemes regisztrálni.

Hitelezés 2020 A férőhelyek korlátozott száma miatt online jegyre lehet még regisztrálni: Információ és jelentkezés Azt leszámítva, hogy a hitelezés több szegmensben is visszaesett, a kockázati költségek pedig meglódultak, egészen jó számokat közöltek a bankok az április-júniusi három hónapos időszakra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés