Előfizetői tartalom

Bombasztikus ötlettel állt elő Matolcsy György: jönnek a 0%-os jegybanki lakáshitelek?

Hibás lépés volt az új lakások áfájának visszaemelése, a lakáspiacon kínálati fordulatra van szükség, ezért a zöld otthonok építését olcsó, 0 százalékos jegybanki hitellel kellene támogatni – hirdette meg „Új Otthon Program” elnevezésű tervét Matolcsy György. A jegybankelnöknek a novekedes.hu-n megjelent írását piaci forrásaink megdöbbenéssel fogadták, ugyanis az egyszintű bankrendszer részleges visszahozatalát vetíti előre: a jegybank közvetlenül adna forrást az új lakások építőinek és vásárlóinak.

Matolcsy György kritikájának lényege A jegybankelnök cikke szerint ma az erős kereslet nem találkozik hasonlóan erős kínálattal a lakáspiacon, sem a mennyiség, sem a térszerkezet tekintetében, ezért kínálati fordulatra van szükség, az áfa korábbi kedvezményes mértékének visszaemelése hibás lépés volt, tovább gyengíti a kínálati oldalt, a mai rendszerben a lakáspolitika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés