Előfizetői tartalom

Jelasity Radován: a MÁP+ befektetői többet kerestek az első félévben, mint a banktulajdonosok

Portfolio
A magyar bankszektor belföldi szereplői 46 milliárd forintos nyereséget értek el az első félévben, és a nem teljesítő hitelek arányának növekedése nélkül kezdtek el hosszú évek óta nem látott céltartalékokat képezni – mondta a Magyar Bankszövetség elnöke a Portfolio mai Hitelezés 2020 konferenciáján. A törlesztési moratórium lejárta után minden bank hajlandó lesz bajban lévő ügyfeleinek extra részleges moratóriumot, adósság-átütemezést, adósságkonszolidációt ajánlani.

Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke az alábbiakról beszélt előadásában: A magyar bankszektor jövedelmezősége drasztikusan csökkent a járvány alatt, és ez még nem a vége. A nem teljesítő hitelek aránya (NPL-ráta) az első félévben még csökkent, de már jelentős céltartalékokat képzett a szektor, amelyek még nem tudnak pontosan, mely hitelekre fognak vonatkozni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés