Előfizetői tartalom

Törlesztési moratórium: elárulta az MNB, mit javasol 2021-től

Portfolio
Célzott, a sérülékeny adósokra fókuszáló megoldás bevezetését javasolja az MNB a törlesztési moratórium lejárta után – mondta előadásában a Portfolio hibrid Hitelezés 2020 konferenciáján Fábián Gergely, a jegybank ügyvezető igazgatója. Ilyen lehet a kamatfizetési kötelezettség fenntartása vagy a teljes törlesztések ütemezett visszavezetése – mondta. Figyelmezetett: a gazdasági fertőzés a biológiai fertőzéshez képest lassabb folyamat, a járvány hatásai elnyújtva jelentkeznek, a koronavírus digitalizációs hatásai pedig megmutathatják, hogy a pénzügyi közvetítés nem a bankok kiváltsága.

Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója az alábbiakról beszélt előadásában: A második világháború óta a legnagyobb gazdasági sokkot éljük át, a magyar bankrendszer azonban jól vizsgázott ebben a válságban. „V” helyett inkább pipa alakú gazdasági felpattanás látható a Bloomberg Economics valós idejű kilábalási indikátora alapján a világban, a második...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái