Bank

15 milliárdnyi forintkötvényt bocsátott ki a Nemzetközi Beruházási Bank

Portfolio
15 milliárd forintnyi kötvényt sikerült kibocsátania a Nemzetközi Beruházási Banknak (NBB) a Középlejáratú Banki Kötvény (KBK) programon belül - derül ki az NBB közleményéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Középlejáratú Banki Kötvény (KBK) programnak a dublini tőzsdén történt 2020. márciusi bejegyzése óta a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) a program keretében aktívan bocsátott ki kötvényeket. A program keretében egy 15 milliárd forintos (kb. 42 millió eurós) ügyletet sikerült újonnan realizálnia az intézménynek. A kibocsátás vezető kezelője az UniCredit AG volt.

A művelet volt az NBB idei harmadik tranzakciója a KBK program keretében, amely további devizadiverzifikációt eredményezett, a román lejben és cseh koronában végrehajtott korábbi ügyleteit követően. Sőt, az ügylet iránti befektetői érdeklődés erősen kiegyensúlyozott volt a hazai és a külföldi résztvevők között, amely így a hazai magyar intézményi befektetők NBB kötvények iránti érdeklődését, valamint a forint iránti nemzetközi keresletet egyaránt kielégítette. Az ügyletben 11 befektető vett részt, ebből 4 külföldi (2 német és 2 cseh) és 7 belföldi (bankok, vállalatok és vagyonkezelők).

A 2,25%-os éves kamatozású és 3 éves futamidejű kötvényeket magában foglaló ügylet, amely 101 bázispontos részvénykibocsátási felárat jelent a magyar államkötvényekkel szemben, az NBB számára rendkívül versenyképes 0,81%-os fix kamatozású swap utáni árfolyamot - a hosszú távú finanszírozási eszközök terén az évben eddigi legalacsonyabb árfolyamot - biztosította.

Gerendai Károly
Intrum
mnb epulet
autobaleset
getty, elektromos bicikli, ebike, elektromos kerékpár,
pintreest
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Intrum